en | hu | ru | bg | ro | tr FacebookTwitterGoogle+LinkedInYouTubeInstagram
+36 1 456 7200
AKTUÁLIS HÍREK

Jelentkezés ingyenes konzultációra
Feliratkozás hírlevélre
Visszahívás kérése
Letölthető brosúrák
Brosúra rendelés
Hírleveleink
5 Perc Offshore
Miért a LAVECO?
Hogyan rendeljen offshore céget?
Aktuális hírek
Valuta árfolyam: USD/1 egység
2019.02.17
HUF 0.0035
GBP 1.2804
CHF 0.9929
RUB 0.015
HKD 0.1274
JPY 0.009
CNY 0.1477
CAD 0.7527
AUD 0.711
BRL 0.269
EUR 1.126

Onshore és Offshore banking

Mit értünk onshore banking alatt?

Onshore banking alatt alapvetően azt a folyamatot értjük, amikor a bankszámla a számla fölött rendelkező személy és/vagy számlát nyitó vállalat országában nyílik meg, működik. Ebben az esetben a számla fölött rendelkező személy a számla megnyitásakor, valamint azt követően személyesen is megjelenik a bankfiókban.

Ettől teljesen eltérő folyamat az offshore banking.

Offshore banking alatt azt a folyamatot értjük, amikor a bankszámla fölött rendelkező magánszemély a számla megnyitásakor a bankban személyesen nem jelenik meg és/vagy az a vállalat, amely a számlát nyitja a bank országától eltérő országban került bejegyzésre.

Az offshore bankolás mára egy nagyon nehéz műfajjá vált.

Ennek okai:

Kevés bank hajlandó az ilyen jellegű működésre, sőt a már működő bankszámlák egy jelentős részét be akarják zárni még a régi ügyfeleknek is.

Nem minden cégnek hajlandóak ma már bankszámlát nyitni. Például a korábbiakban kedvelt amerikai bejegyzésű cégek egy jelentős része a FATCA miatt nemkívánatos a bankok számára.

Nem minden tevékenységre hajlandóak a bankok számlát nyitni. A szenzitív tevékenységet folytatók számlanyitási kérelmeit szinte azonnal elutasítják.

Fokozott ügyfél átvilágítás történik. A Compliance osztályok mérhetetlen hatalommal rendelkeznek és nem üzleti szempontok alapján bírálják el a számlanyitási kérelmeket.

A banki szabályok állandóan változnak, amelyeket ugyanakkor a Compliance osztály még a bankon belül sem magyaráz el a saját embereinek, az ügyfél érdekeit pedig senki nem veszi figyelembe.

HA OFFSHORE BANKSZÁMLANYITÁSBAN GONDOLKODIK, MINDENKÉPPEN ÉRDEMES PROFESSZIONÁLIS CÉGEN KERESZTÜL VÉGREHAJTANI!

Bár ez pénzbe kerül, de ha kiszámolja, minimum feleannyiba, mintha saját maga akarná ezt megvalósítani.

Számoljon utána!

Ha egy 3 napos útra kimegy Európából pl. Hongkongba saját maga számlát nyitni, akkor a következő – szerényen kalkulált - költségekkel számolhat:

Repülőjegy: kb. 1000 EUR + szálloda (3 éjszaka) kb. 500 EUR + közlekedés kb. 100 EUR + Étkezés kb. 200 EUR.  Ezekkel a viszonylag szerényen számolt költségekkel is 1800 EUR a 3 napos út bekerülési költsége.

Ha a LAVECO-t bízza meg, akkor ennek kb. 50 %-a (850 EUR).

Ha saját maga megy ki, akkor mindent előre le kell egyeztetnie, különben semmi esélye célba érni. Amúgy is bizonytalan, hogy megnyitják-e a számlát.

A LAVECO szolgáltatásait igénybe véve az esélye sokkal nagyobb, mert mi ezzel foglalkozunk és már a számla megnyitása előtt orientálni tudjuk, hogy melyik bankot érdemes választania.

Top