en | hu | ru | bg | ro | tr FacebookTwitterGoogle+LinkedInYouTubeInstagram
+36 1 456 7200
AKTUÁLIS HÍREK

Jelentkezés ingyenes konzultációra
Feliratkozás hírlevélre
Visszahívás kérése
Letölthető brosúrák
Brosúra rendelés
Hírleveleink
5 Perc Offshore
Miért a LAVECO?
Hogyan rendeljen offshore céget?
Aktuális hírek
Valuta árfolyam: USD/1 egység
2019.02.17
HUF 0.0035
GBP 1.2804
CHF 0.9929
RUB 0.015
HKD 0.1274
JPY 0.009
CNY 0.1477
CAD 0.7527
AUD 0.711
BRL 0.269
EUR 1.126

Hogyan nyithat bankszámlát?

A bankszámlanyitás technikai véghezvitele szempontjából a bankokat alapvetően 2 jól elkülöníthető csoportra oszthatjuk:

  • a bankszámla fölött rendelkezők személyes részvétele szükséges a számla megnyitásához
  • a bankszámla fölött rendelkezők személyes részvétele nem szükséges a bankszámla megnyitásához.

Az első esetben a bank megköveteli, hogy azok a személyek (igazgatók, meghatalmazottak, stb.), akik a bankszámla fölött aláírási joggal rendelkeznek, legalább egyszer, a bankszámla megnyitásakor személyesen jelenjenek meg a bankban.A személyes megjelenés követelménye a bank politikájától és az adott ország törvényeitől függ. Célja az ügyfél azonosítása, az azonosításhoz szükséges dokumentumok eredetiségének megvizsgálása, valamint azok fénymásolatának elkészítése. Ekkor kerül sor továbbá a bankszámla fölött rendelkező személyek aláírási mintáinak felvételére is az aláírás-bejelentő kartonon.

A fentiekben ismertetett második esetben a bank nem követeli meg a személyes részvételt. Az ügyfél azonosítása ekkor is meg kell, hogy történjen, a bank azonban hozzájárul ahhoz, hogy az ügyfél azonosságot egy másik személy (bank, közjegyző, pénzügyi szolgáltató, cégbejegyző ügynök, stb.) hitelesítse.

Ekkor is szükséges az eredeti azonosító dokumentumok bemutatása, melyeket hitelesítő szöveggel a bank által felhatalmazott személy – például közjegyző – hitelesít. Az aláírás-bejelentő kartonok hitelesítése is ily módon történik.

Az egyes partnerbankjaink bemutatásánál részletesen leírjuk, hogy a bank milyen feltételeket támaszt a bankszámla megnyitásakor a leendő ügyfelekkel szemben. Kérjük, tanulmányozza részletesen az általunk leírtakat.

Felhívjuk ugyanakkor szíves figyelmét arra a tényre, hogy a bank minden esetben egy, a LAVECO Ltd.-től független pénzügyi szolgáltató, aki jogosult üzletpolitikáját, annak feltételeit, szolgáltatási díjait időről időre módosítani. Az általunk nyújtott tájékoztatás ennek megfelelően nem teljes körű, valamint nem nyújt módot minden esetben a banki változások folyamatos nyomon követésére és közlésére, ezért kérjük, tájékozódjon az általunk ajánlott bank honlapján is.

 


Olvassa el az Offshore bankolás rejtelmei-ről szóló cikkünket!

Top