en | hu | ru | bg | ro | tr FacebookTwitterGoogle+LinkedInYouTubeInstagram
+36 1 456 7200
AKTUÁLIS HÍREK

Jelentkezés ingyenes konzultációra
Feliratkozás hírlevélre
Visszahívás kérése
Letölthető brosúrák
Brosúra rendelés
Hírleveleink
5 Perc Offshore
Miért a LAVECO?
Hogyan rendeljen offshore céget?
Aktuális hírek
Valuta árfolyam: USD/1 egység
2019.03.18
HUF 0.0036
GBP 1.3161
CHF 0.9938
RUB 0.0153
HKD 0.1274
JPY 0.009
CNY 0.1491
CAD 0.7492
AUD 0.7062
BRL 0.2613
EUR 1.1303

Fontos Információk

Fontos törvényi változások Belize-en


07/01/2013

A bemutatóra szóló részvénnyel rendelkező belize-i cégeknek ezentúl Belize-en kell őrizniük az eredeti részvényeket 

2013. január elsejétől a belize-i jogszabályváltozások értelmében a bemutatóra szóló részvényeket a bejegyző ügynök irodájában kell őrizni, Belize-en.

Amennyiben az ügynök által megjelölt határidőig a részvények nem kerülnek letétbe a bejegyző ügynök irodájában, úgy a törvény szerint az ügynöknek kötelező lemondania. Ez a cégbíróságon a cég automatikus törlését vonja maga után, hiszen a bejegyző ügynök megléte elengedhetetlen feltétele az offshore cégek működésének Belize-en.

A változások kizárólag a bemutatóra szóló részvényekkel rendelkező cégekre vonatkoznak, a névre szóló részvényekkel rendelkező cégek az eddig megszokott módon működhetnek tovább.

A bemutatóra szóló részvényekkel rendelkező cégek tulajdonosai két lehetőség közül választhatnak: vagy Belize-en történik a bemutatóra szóló részvények őrzése - ami kétségtelenül bizonyos mértékig korlátozza a tulajdonos rendelkezési jogosultságát - vagy névre szóló részvényekre lehet cserélni őket.

A belize-i jogszabályok változása csupán egyetlen láncszeme a bemutatóra szóló részvények kibocsátásának korlátozásával kapcsolatos nemzetközi eseményeknek. A nemzetközi szervezetek nyomása alatt egymás után adják meg magukat az offshore helyszínek, hiszen a szervezetek arra kényszerítik őket, hogy az adóparadicsomokban bejegyzett cégek átlátható struktúrával rendelkezzenek, azaz könnyen beazonosíthatóak legyenek a tulajdonosok és az igazgatók. Egyes offshore helyszínek, (pl. Bahamák), a folyamat hatására teljesen lemondtak a bemutatóra szóló részvényekről, míg mások (pl. BVI vagy Belize) különböző feltételeket és korlátozásokat vezetnek be a részvények fenntarthatóságának érdekében. Maradt még néhány ország a világon (pl. Marshall-szigetek vagy Panama) ahol egyelőre léteznek bemutatóra szóló részvények, de a pénzügyi szolgáltatói szektor szinte összes résztvevőjének véleménye szerint csupán idő kérdése, meddig bocsáthatók ki ilyen részvények egyáltalán.

Előzőekre tekintettel érdemes tudomásul venni a változásokat és a részvények kérdését hosszútávon is megoldani, tehát egyszerűen névre szóló részvényekre cserélni őket, ami garancia arra, hogy legalább ebből a szempontból nyugalmuk lehet a részvényeseknek a jövőben.
www.tax-news.com

 


 


Kapcsolódó helyszínek:
Belize - IBC
Top